Disse Tour De France statistikkene vil blåse ditt sinn

Anonim

Tour de France er en av de mest fysisk krevende utfordringene på jorden. 21 dager, 2193 miles, og en bøttebelastning på kontanter for fyren som når målstreken først.

I år var det Chris Froome, som innkasserte med $ 549k for en første plassering av 198 ryttere. Det er en ganske heftig klump i lommeboken, men enda mer fantastisk er noen av statistikkene som ESPN samlet for å sette den største sykkelrennen på planeten i perspektiv. Her er høydepunktene:

Selv om Tour de France er en av de tøffeste individuelle konkurransene på planeten, er det mange andre individuelle premier som stabler opp - selv noen som dverger sykkelrittets topppris. For sammenligningens skyld vant Floyd Mayweather $ 220 millioner. for å beseire Pacquiao i en boksingskamp. Serena Williams raked i $ 2,59 millioner for å rive opp på Wimbledon, og Henrik Stenson tok hjem $ 1,55 millioner for å vinne British Open golf turneringen. Ikke dårlig for å nyte en stille fire runder golf i helgen.

For å være rettferdig, inkluderer $ 549k vinnerens veske til Tour de France ikke $ 12 000 for hvert trinn som en racer vinner. Det er også priser for Kongen av fjellene (beste klatrer) og Top Sprinter, hver verdsatt til $ 27 400. Disse priser gikk til henholdsvis Rafal Majka og Peter Sagan.

(Getty Images)

Det er også en premie på Tour de France for topplaget. Årets vinneren var lag Movistar, ledet av tredjeparts etterbehandler Nairo Quintana. Prisen for det raskeste laget var $ 55.000. Dette virker ganske patetisk i forhold til det portugisiske nasjonale fotballlaget som nylig vant 2016 Euro Cup, og tok hjem en pris på 29,8 millioner dollar. Også dwarfing turneringen premie er Stanley Cup ($ 4 millioner til Pittsburgh Penguins) og NBA ($ 2,66 millioner til Cleveland Cavaliers).

Utover kontanter, her er bare noen andre morsomme fakta om løpet:

1) Gjennomsnittlig Tour de France etterbehandler vil brenne ca 126k kalorier i løpet av 21-dagers løpet. For å sette det i perspektiv, vil den gjennomsnittlige NFL offensive lineman trolig brenne under 100k kalorier i løpet av hele sesongen. De fleste pro fotballspillere vil ikke engang nå 50k kalorier brent i løpet av en 50-sesong

2) Det tar omtrent like mye energi å fullføre ett Tour de France-løp som det gjør for å løpe over 40 maraton.

3) Det tok vinneren Chris Froome over 5.000 minutter for å fullføre Tour de France og vinne halv million dollar. Mayweather slo Pacquiao på 36 minutter for å vinne $ 220 millioner.

4) Etterspillerne på Tour de France klatret 38.353 meter i rute for å fullføre løpet. Det er det samme som å klatre Mount Everest 4,3 ganger.

Denne informasjonen illustrerer hvor utrolig atleterne er som fullfører Tour de France, og gir også et argument at de kanskje bør bli tildelt litt mer sjenerøst for deres innsats.