California Chrome løper inn i plateselskapene med en stor vinn i Dubai

Anonim

California Chrome kunne vært hesten hele verden visste. I stedet tilhører den ære for Triple Crown-vinneren i 2015, American Pharaoh. California Chrome var i stand til å bli den første Triple Crown-vinneren i flere tiår i løpet av 2014-sesongen, etter å ha vunnet Kentucky Derby og Preakness Stakes, men en skade han led under starten av Belmont Stakes holdt ham i å lage historie.

Amerikanske Farao fortsatte å vinne Triple Crown i 2015.

Mens han ikke kan være den som bryter Triple Crown-tørken, betyr det ikke at det ikke er historie som skal gjøres for California Chrome. Med en god løp i Dubai World Cup fikk han sjansen til å gjøre det - og han gjorde det. Kjent som verdens rikeste løp, vil vinneren av Dubai World Cup ta hjem en $ 6 millioner pung.

Når kombinert med den $ 6,53 millioner han allerede har tjent i løpet av sin karriere, ville en seier i Dubai gjøre ham til karrierepengeleder for rasehester oppdrettet i Nord-Amerika. Han hadde kommet nær å vinne den i løpet av 2015-sesongen, men han kom i andre til prins biskop.

Francois Nel / Getty Images

Normalt vil en dyktig hest i en alder av fem, som han er, være vanskelig på jobb på studgården. Hester oppnår seksuell modenhet ved fire år, så ved å begynne på den alderen kan eiere maksimere avlsvinsten. Imidlertid har hester vært kjent for å løpe så lenge de er sunne og gjør eiere til penger. California Chromes eiere ønsket et nytt skudd på den store prisen i Dubai. Etter å ha sett hesten deres vunnet med 3¾ lengder, var de sikkert glad for at de tok den.

Da løpet var over, fant de ut hvor nær de nesten kom til å miste igjen. Sadlen var ikke ordentlig sikret og endte med å glide tilbake nær bakenden i løpet av løpet.

"Salen glir tilbake litt lenger og videre," sa jockey Victor Espinoza. "Så jeg ville ikke ta noen sjanse, så jeg lot ham gå."

Med $ 6 millioner pung, økte hans karriereinntekter til $ 12,53 millioner, og satte ham på toppen av karrierepengelisten for rasehester oppdrettet i Nord-Amerika. Den forrige platehaveren var Curlin, som tjente $ 10,5 millioner i løpet av 16 løp, ferdig i de tre øverste 15 ganger (med 11 første plasseringer).

Blant verdens topplønnede hester sitter California Chrome på tredje plass. De to fremfor ham, Deep Impact ($ 12,5 millioner) og T.M. Opera O ($ 16,2 millioner), ble begge oppdrettet og raced i Japan.

Opp neste for California vil Chrome være litt trengt hvile. Hans eiere vil få ham tilbake på banen når de kan, men vurderer skadeproblemene han hadde i løpet av det siste året, de kommer ikke til å skynde ham. De ønsker å vinne en av de kvalifiserende løpene til Breeder's Cup Classic, så de trenger ikke å betale den seksfigures inngangsbilletten for å komme inn.

Det er også snakk om en mulig $ 12 millioner rase som skal holdes i enten Gulfstream eller Santa Anita Parks.

Uansett hvordan resten av sesongen går, høres det ut som om California Chrome vil være ute for å nyte sin andre karriere som en stud på en avl gård i slutten av året.